dinsdag 9 mei 2017

Geestelijke vrijheid

Als weerspiegeling van Gemoed kan ik niets anders gewaar worden dan wat door Gemoed tot uitdrukking wordt gebracht. Ik weiger mij van de wijs te laten brengen door de agressieve suggestie die zich voordoet als bezeerde en pijnlijke stof en die hard bezig is om aan mijn gedachten op te dringen dat ik een sterveling ben met een pijnlijk hoofd, gescheiden van mijn Vader en onderworpen aan stoffelijke krachten die mij mijn vrede kunnen ontnemen. Het valse getuigenis dat zich aan mijn gedachten voordoet heeft geen enkele macht zichzelf waar te maken. Wanneer ik mij er niet toe leen het die macht te geven wordt die suggestie vernietigd. Haar pretenties worden haar ontnomen en het wordt duidelijk dat zij nooit enige werkelijkheid kunnen hebben. Ik neem niet het sterfelijk gezichtspunt als waar getuigenis aan, hoewel het nadrukkelijk probeert dat op te eisen. Dat getuigenis is een waandenkbeeld, een leugen zonder enige oorzaak en waar ik heerschappij over heb, die God mij gegeven heeft. Ik weet dat wat ik met de geestelijke  zinnen zie de feitelijke waarheid is, het echte getuigenis. Ik ben blij en dankbaar voor elke gelegenheid om de machteloosheid van het kwaad te bewijzen - zijn uiteindelijke nietsheid - en mijn geestelijke vrijheid te demonstreren.

Geen opmerkingen: