woensdag 17 april 2013

Heraut


“Ik hou van je” 
“I love you”
The Christian Science Journal, 12.2012

Deze vier eenvoudige maar krachtige woorden kunnen wonderen doen.Voor de angstige, onzekere, niet geliefde en eenzame persoon zijn deze woorden heel waardevol.
Ongeveer dertig jaar geleden was ik een verlegen student met een chronisch stotterprobleem. Ik werd weinig gerespecteerd omdat de andere studenten de gek met me staken zodra ik ook maar een woord zei. Maar ik was een goede leerling, en in de scheikunde klas was ik eens de enige die de definitie van katalysator foutloos had opgeschreven. Onze strenge lerares vroeg me te gaan staan en mijn antwoord aan de klas voor te lezen. Ik was zo bang dat ik haast niet kon spreken en zij moest een van de klasgenoten die naast me zat, vragen om het voor te lezen uit mijn aantekenschrift. Toen zij daarmee klaar was, zei de lerares dat de hele klas voor mij moest klappen, maar ik voelde me zo ellendig dat ik dat helemaal niet op prijs kon stellen.
Lees verder>>> 

Geen opmerkingen: