dinsdag 9 november 2010

Schepping


Wat leert Christian Science ons over God, Geest, en over de schepping van Geest, de mens? Zij verklaart, dat God goed is, dat Hij Leven, Liefde, Gemoed is en dat Hij oneindig is. Er is slechts één werkelijke macht, namelijk God en dat overal Leven en Liefde zijn, dat overal Gemoed is, dat het goede overal is, en dat daarom het vermeende tegenovergestelde van God nergens is.

En wat leert Christian Science over de mens? Evenals de Bijbel bevestigt Christian Science de waarheid, dat de mens volmaakte en volkomen beeld van God is. Omdat hij het volmaakte beeld is van God, weerspiegelt hij al de hoedanigheden of ideeën van God of wel, brengt hij deze tot uitdrukking.
God is de bron van al het goede en omdat Hij alomtegenwoordig is, zijn wij nooit van het goede gescheiden. Wij kunnen dit beseffen, waar wij ook zijn mogen, op ons werk, op straat of thuis. Terwijl wij aan het werk zijn, kunnen wij menen een gevoel van zwakte of ziekte te hebben.

Laten we dan een ogenblik nadenken en ons afvragen: Is er in God, in het oneindig goede, ziekte of zwakte?  Dit kan niet het geval zijn. Is er ziekte of zwakte in de mens, Gods weerspiegeling? Dat kan evenmin. De mens weerspiegelt welzijn en kracht en de mens kan daarvan op geen enkele wijze beroofd worden. In de mate waarin dit begrepen, bevestigd en beseft wordt, zal het gevoel van ziekte en zwakte verdwijnen en zal degene, die er voor een tijd door misleid werd, hersteld zijn en gezond.

Geen opmerkingen: