donderdag 4 februari 2010

Mentaal

Wat de hersenen en het verstand waarnemen is het gevolg van gedachten projecties, die niet in en uit zichzelf veroorzakend zijn. Als u een drie-dimensionale film ziet van de vlucht van een vliegtuig, dan voelt u de wendingen en duikvluchten net alsof u zelf in het vliegtuig zat. U ervaart dezelfde onaangename lichamelijke sensaties, tenzij u uw gedachten losmaakt van het beeld en gaat beseffen, dat u veilig in uw stoel zit in het theater. Als iemand die honger heeft, gaat aanzitten aan een tafel vol heerlijke gerechten, dan merkt hij dat zijn smaakorganen meteen actief gaan werken zodra hij in gedachten de voldoening van het eten smaakt, zelfs al heeft hij nog geen hap genomen.
Dat laat zien hoe mentaal dingen zijn. En als alles mentaal is, dan kunnen wij het altijd verbeteren, omdat we met Gods hulp altijd anders kunnen gaan denken, omdat we altijd van gedachten kunnen veranderen. Wanneer we beseffen dat God, het goddelijk Gemoed, de bron is van alle ware denken, en dat waarachtig denken geheel en al goed en gezond is - dan kunnen we ons lichaam en onze ervaring geestelijk en wetenschappelijk bevrijden van op stof gericht denken.
Mrs. Eddy zegt: "De menselijke vermogens ontwikkelen en vervolmaken zich, naarmate de mensheid het ware begrip omtrent de mens en God verwerft." (Wetenschap en Gezondheid blz. 258.)

Geen opmerkingen: