vrijdag 7 juni 2019

God leren kennen

Tijdens getuigenis bijeenkomsten op woensdagavonden verklaarden Christian Scientisten dat zij vaak urenlang studeerden om “God te leren kennen”. In de tijdschriften van Christian Science las ik hoe belangrijk het is “God beter te leren kennen”. Dit bracht me in de war. Betekende dit dat er nog meer te weten was buiten de zeven synoniemen voor God, die zo’n indruk op me gemaakt hadden? Ik zette mijn studie voort en uiteindelijk zag ik wat bedoeld werd met die raadselachtige woorden “God beter leren kennen”. Mijn nieuwe vredige gemoedstoestand was grotendeels te danken aan de kennis van het ware wezen van God, dat ik door de synoniemen verkregen had. Maar ik wist niet hoe ik dit geestelijk begrijpen van God moest gebruiken. Toen merkte ik dat Mrs. Eddy verder was gegaan in haar ernstig pogen de mensheid te helpen hun levens van angst en leegte te ontvluchten. Ze toonde dat de eigenschappen van God - van Liefde, Gemoed, Beginsel, enz. - geleefd moeten worden. Omdat God Gemoed is kunnen wij verwachten intelligentie tot uitdrukking te brengen; omdat Hij Waarheid is kunnen onze daden door eerlijkheid worden gekenmerkt; omdat Hij Liefde is kunnen wij in iedere situatie vriendelijkheid en liefde weerspiegelen. En door al deze eigenschappen van God in ons leven tot uitdrukking te brengen kunnen we lijden genezen - zowel dat van onszelf als dat van anderen.

Geen opmerkingen: