vrijdag 30 januari 2015

Heraut

Nooit gescheiden van God

van De Christian Science Heraut- - 1 mei 2011
The Christian Science Journal, 4. 2011
“Wat is de mens, dat Gij aan hem gedenkt?” (Ps. 8:5)
Jarenlang heb ik deze aanhaling uit de Bijbel gelezen en overdacht. Hoeveel mensen hebben door de jaren heen deze aanhaling overdacht? En hoeveel woorden zijn er niet gesproken en geschreven over God en de mens, de zonen en dochters van God? Voordat ik in Christian Science kwam, zag ik God, die altijd met de mens bezig was en Zich om hem bekommerde, om het zo maar eens te zeggen, maar ik zag steeds twee entiteiten: God, die naar de mens kijkt. Maar toen ik met Christian Science in aanraking kwam, vond ik het heerlijk om over onze onvernietigbare eenheid met God te leren – God, die Zich uitdrukt als de mens – wat vele jaren geleden voor mij een genezing van symptomen van een ernstige hartkwaal tot gevolg had.

Geen opmerkingen: