maandag 2 augustus 2010

Weerspiegeling begrijpen


Om de mens als weerspiegeling van Geest in zijn gehele omvang te begrijpen, is studie vereist van alles wat door Mrs. Eddy over dit onderwerp is geschreven.
De punten die hierbij duidelijk worden zijn, ten eerste, de afhankelijkheid van de weerspiegeling van haar bron; ten tweede, de onscheidbare eenheid van de weerspiegeling met haar bron; ten derde, de nauwkeurigheid van de gelijkenis van de weerspiegeling met haar bron; en ten vierde, de staat van voortdurende werkzaamheid, die weerspiegeling inhoudt als voortdurende ontvouwing van haar bron.

Met deze vier punten in gedachte heeft onze studie van wat Mrs. Eddy over het onderwerp weerspiegeling leert, verheldering en genezing tot gevolg.

Niets kan het licht van Waarheid tegenhouden, dat de mist van de sterfelijke zinsbegoocheling verdrijft, welke beweert de weerspiegeling van God te verbergen. De werkelijkheid is geopenbaard. De mens is de uitstraling van Geest en door Christian Science staat de mensheid op de drempel van Gods eeuwige dag.

Geen opmerkingen: