maandag 23 augustus 2010

Kennismaking


Als mensen voor het eerst in aanraking komen met het boek Wetenschap en Gezondheid met Sleutel tot de Heilige Schrift lopen de reacties daarop nogal uiteen. Ik ken heel wat mensen die al lang zoekende zijn naar de waarheid en die precies op het punt zijn aangeland waarop ze dit meteen herkennen en die zeggen: “Dit is precies waar ik al die jaren naar gezocht heb.”

Anderen zijn er niet zo van overtuigd dat ze alle woorden en begrippen wel kunnen begrijpen; maar ik heb iedereen altijd aangeraden om wat ze niet meteen begrijpen gewoon te laten gaan en het boek te laten spreken voor zover het ze wat te zeggen heeft.

Sommige mensen nemen het boek wel aan maar hebben het punt nog niet bereikt waarop ze toe zijn aan de boodschap ervan. Een van mijn vriendinnen had het twee jaar lang in haar boekenkast staan voor ze het echt ontdekte, maar toen veranderde het ook haar hele wereld.

De kennismaking met het boek kan ook veel dramatischer zijn. De ideeën erin kunnen zo’n reactie wekken in de bestaande gedachtewereld van een lezer dat hij het boek door de kamer smijt. Ik ken verscheidene van die gevallen met zo’n sterke reactie, maar meestal hebben ze het in alle nederigheid weer opgepakt.

Geen opmerkingen: