woensdag 28 juli 2010

Vriendschap

Een wijs man heeft gezegd (Spr. 18:24): “Een man die vrienden heeft, heeft zich vriendelijk te houden, want er is een liefhebber, die meer aanhankelijk is dan een broeder.” De immer-tegenwoordige Christus, de aard en de macht van God zelf tot uitdrukking gebracht, is deze vriend.

Elke Christian Scientist heeft twee metgezellen, twee nimmer falende helpers om het geloof aan eenzaamheid, twijfel, zelfbeklag en verdriet te overwinnen. Het zijn onze leerboeken, de Bijbel en Wetenschap en Gezondheid. Door deze boeken leren wij met onszelf te leven, met het ware begrip over onszelf en met Gods heelal van ontelbare, samenwerkende en vriendelijke ideeën.

Een toenemende waardering van deze metgezellen zal ons ongetwijfeld meer gelukkige en meer harmonische menselijke verwantschappen brengen, dan op welke andere wijze dan ook verkregen kan worden. Laten we vandaag het besluit nemen volgens de Christian Science levenswijze te leven. Laten we ons telkens afvragen: “Hoe kan ik anderen van mijn onbegrensde geestelijke eigendommen mee laten genieten?” en niet: “Wat kan ik van anderen krijgen?” Wij zullen aldus verrijkt worden en in ons dagelijks leven harmonische en opbouwende verhoudingen ervaren.

Geen opmerkingen: