woensdag 14 juli 2010

Eeuwig leven


Dit is de dag, waarin we allen leven. Er was nooit een tijd en er zal nooit een tijd zijn, waarin we niet leven.
Het is goed dit te weten, want het stelt ons in staat NU aan de slag te gaan om onze problemen op te lossen, als we een lang, actief en nuttig menselijk bestaan willen leiden als een eerste stap tot het demonstreren van het eeuwige en onsterfelijke leven.
Het goede van het eeuwige leven is nu, op dit moment, een geestelijk feit; maar wij moeten dat bewijzen – en dat kunnen we – stap voor stap.
Het kind wordt niet plotseling volwassen, hoewel het ’t  vermogen in zich heeft gedachtelijk te rijpen door opvoeding en ontwikkeling en zo de capaciteiten van volkomen volwassenheid te bereiken. Zo is het ook met het ware begrip van Leven. Het is geen fysiek leven, dat tot in het oneindige verlengd wordt. Het begint niet met een lichamelijke geboorte en houdt niet op, wanneer het lichaam afgelegd wordt. Het heeft altijd bestaan, en gaat altijd verder.
Mary Baker Eddy’s ontdekking van Christian Science heeft aan de mensen van deze tijd een duidelijk, juist en wetenschappelijk begrip gegeven van wat Leven is. Wanneer dit  begrepen en in praktijk gebracht wordt, kan het ons bevrijden van ziekte en alle kwaad en tenslotte van de dood zelf.

Geen opmerkingen: