vrijdag 23 april 2010

Chemie

Te zorgen dat ons denken op de juist manier wordt bestuurd, is van enorm veel belang voor onze mentale chemie en daarom voor ons lichaam, dat de zichtbare uitdrukking van ons denken is. In plaats van de onharmonische chemie van mentale spanningen zoals haat en vrees, zetten we een nieuwe chemie van Gemoed, God, in beweging, die ons lichaam harmonisch bestuurt. Deze werking van het goddelijk Gemoed brengt harmonie, orde en schoonheid voort, en het resultaat is genezing.
We spreken nu over mentale chemie. De mens is samengesteld uit ideeën van Gemoed, Gemoed met een hoofdletter. Deze ideeën bewegen zich onderling harmonisch omdat Gemoed, de schepper, Liefde is. De ideeën die aan een liefdevolle bron, God, het goddelijk Gemoed, ontspringen vormen samen uw werkelijke, gezonde, gestel. Ze omvatten al uw substantie, uw vermogens, uw functioneren.
Op deze manier beginnen we te begrijpen dat God, het goddelijk Gemoed in ons actief is, een intelligentie die goed is, liefdevol, volmaakt en krachtig. Het is niet iets wat we in ons eentje doen. "Want het is God die in u werkt" zegt Paulus. (Fil 2:13)

Geen opmerkingen: