vrijdag 5 maart 2010

Leven

Wat voor invloed heeft de wetenschap, dat leven goed en geestelijk is, op ons dagelijks leven?
Wat wij nu nodig hebben, is de erkenning dat God, oneindige Geest, niet alleen een levende God is, maar het Leven zelf; en dat ons leven, de individuele uitdrukking van God, goddelijk Leven, in werkelijkheid geheel geestelijk is. Wanneer we deze waarheid begrijpen en in ons dagelijks leven in praktijk gaan brengen, kunnen we onszelf doeltreffend besturen met onze door God geschonken morele en geestelijke ideeën.
De geestelijke eigenschappen en kenmerken van integriteit, reinheid, intelligentie, barmhartigheid, rechtvaardigheid, geestelijke liefde enz., zijn de ware uitdrukkingen van Leven; ze zijn geheel geestelijk en kunnen niet in de hersenen gevonden worden en niet door lichamelijke zintuigen worden waargenomen. God is hun bron en schepper en ieder van ons brengt door middel van zijn geestelijke bewustzijn dit leven, dat Geest is, tot uitdrukking. Ons geestelijke bewustzijn van het goede is het werkelijke leven en dit wordt ons door God gegeven.
Wetenschap en Gezondheid (blz. 550) zegt: "Welk nut heeft het datgene te onderzoeken, wat ten onrechte het stoffelijk leven wordt genoemd en dat eindigt zoals het begint - in naamloze nietsheid? Het ware begrip van het zijn met zijn eeuwige volmaaktheid moet nù aan het licht komen, zoals dat ook hiernamaals zal gebeuren."

Geen opmerkingen: