zaterdag 6 maart 2010

Dimensie

In een tijdperk waarin de vrouw nog weinig rechten had en de kansen voor vrouwen om zaken te doen nog vrijwel nihil waren, had Mrs. Eddy een vurig verlangen om de wet te ontdekken waardoor Jezus van Nazareth genezingen tot stand bracht, en in de noden van de mensen voorzag.
Als oprechte Christen geloofde zij in goddelijke genezing. En onder omstandigheden waaronder de dappersten van ons de moed verloren zouden hebben, bleef zij zoeken naar de Wetenschap die Jezus benutte om te genezen en ontdekte die tenslotte. Zij ontsloot voor ons een hele nieuwe dimensie voor een leven met onbegrensde mogelijkheden ten goede.
In Miscellaneous Writings, blz. 22, schrijft zij: "Christian Science verklaart aan stervelingen wat Gemoed, God is. Deze wetenschap is de oneindigheidsrekening die de omtrek, het vlak, de ruimte en vierde dimensie van Geest definieert en omschrijft."
Mrs. Eddy's ontdekking en alles wat zij heeft volbracht, vormen een baken voor iedereen die een nieuwe dimensie wil ervaren. Het leven van Jezus toonde duidelijk het bestaan van een extra dimensie aan, buiten de drie gebruikelijke dimensies van lengte, breedte en diepte. Als wij ons uiterste best doen om de Christus tot uitdrukking te brengen, zullen we de woorden van Jezus kunnen begrijpen en zijn genezingbrengend voorbeeld kunnen volgen. We zullen steeds beter "de vierde dimensie van Geest" kunnen verkennen en ervaren, waar geen gebrek is, geen tekort aan iets wat wij voor ons welzijn nodig hebben of wat voor het welzijn van allen nodig is.

Geen opmerkingen: