zaterdag 27 februari 2010

Identiteit

Plantkundigen zeggen, dat geen twee bladeren volkomen eender zijn. Zo is het ook met de mensen. Christian Science leert, dat afwisseling en niet herhaling, verscheidenheid en niet eenvormigheid de in alle opzichten goede wet is, die alle door God geschapen identiteit bestuurt. Identiteit is ook niet statisch; wij behoeven ons niet op te werken tot een zekere hoogte van mentale, fysieke of geestelijke uitnemendheid om dan, wanneer wij op dat niveau zijn aangekomen, ons daar te vestigen. In feite is ons werkelijke zelf daar al. De Christelijke eigenschappen, die geïndividualiseerde weerspiegelingen van Geest vormen, zijn dynamisch en immer aanwezig.
Identiteit als de weerspiegeling van Geest wordt het best veraanschouwelijkt door het leven van Christus Jezus. Toen hij 12 jaar was, verklaarde hij dat God zijn enige ware Vader was. Als man verklaarde hij: "Eer Abraham was, ben ik." (Joh. 8:58)
In Wetenschap en Gezondheid zegt Mrs. Eddy (blz. 317): "Het begrijpen van zijn geestelijke individualiteit maakt de mens werkelijker, geweldiger in de waarheid en stelt hem in staat zonde, ziekte en dood te overwinnen."

Geen opmerkingen: