maandag 2 maart 2009

Rem

Het verheugen in Gemoed (God) is een belangrijk deel bij het ontwikkelen van toekomstplannen zoals een loopbaan. Het verheugen in Gemoed houdt vertrouwen in, hoop, dankbaarheid en betekent een volledig vertrouwen, dat de door God bestuurde toekomst alleen het goede in voorraad heeft. Dan bemerk je dat je dagelijkse leven veel gelukkiger en harmonischer wordt en dan zal je menselijke loopbaan vast, nuttig, vrij worden en vreugde schenken.
Soms schijnt het moeilijk onze plannen los te laten en soms is het alsof er diep in de gedachte een verscholen remmende gedachte is, misschien een weggestopte angst, een geheime rem, een zich vasthouden aan een bijzondere neiging.
En toch wanneer wij bidden, " O, God, laat mij U dienen." kunnen wij geen geheime gedachten voor het ene Gemoed hebben.
Iemand die in de oorlog zeer veel verloren had, hoorde later de woorden "Verdriet te koesteren in een geheim hoekje van de gedachte, is oneerlijkheid." Zij was geschokt: Dit is precies wat ze al die jaren gedaan had. Ik heb mijn verdriet gekoesterd, zelfs gevoed - ik heb het verborgen in een hoekje van mijn bewustzijn.
Laat remmende gedachten los en verheug je in Gemoed en laat Gods licht op al onze gedachten schijnen en laat elke gedachte door Hem besturen. Des te gelukkiger zullen wij zijn, en des te meer nut, vrede, harmonie , veiligheid en voldoening zullen we genieten.

Geen opmerkingen: